Největší pavouci na světě

Evropan považuje pavouka o velikosti 4–6 cm za velkého, ale na světě existuje téměř 42 tisíc druhů těchto členovců, mezi nimiž jsou i větší exempláře. Největší pavouci na světě mají rozměry, které prostě nejsou přirozené, jedí hlodavce a velké ptáky a mohou být pro svůj jed nebezpečné. Můžete si o nich přečíst v Guinnessově knize rekordů, a pokud se chystáte na dovolenou do exotických zemí, pak vám bude užitečné naše hodnocení největších pavouků na planetě.

10 nephila zlatá spřádačka

Na posledním místě na našem seznamu největších pavouků na světě je příbuzný starověkých pavouků Nephil Jurassik, kteří byli na naší zemi v jurském období. Ze všech druhů pavouků vynikají nefilní kruhy nejen pro svou obrovskou velikost, ale také pro skutečnost, že tkají největší síť na světě. Velikost těla tohoto tvora je 1–4 cm, pokud má rozpětí končetin, pak 11–15 cm. Ženy jsou mnohem větší než muži. Žijí na stromech, a proto se jim také říká pavouci stromů. Svět je obýván tak horkými oblastmi, jako je Jižní a Severní Amerika, Asie, Afrika, Austrálie. Mezi větvemi tkají tito pavouci pavučinu, ve které jsou zmateni mouchy, motýli a ptáci. Ve středu pavučiny je velká samice a pánové se během páření schovávají poblíž okrajů zlaté příze. Barvy jsou zelenožluté s přechodem do červené. Mají pro člověka vysoce toxický, ale ne smrtelný jed.
Na posledním místě na našem seznamu největších pavouků na světě je příbuzný starověkých pavouků Nephil Jurassik, kteří byli na naší zemi v jurském období. Ze všech druhů pavouků vynikají nefilní kruhy nejen pro svou obrovskou velikost, ale také pro skutečnost, že tkají největší síť na světě. Velikost těla tohoto tvora je 1–4 cm, pokud má rozpětí končetin, pak 11–15 cm. Ženy jsou mnohem větší než muži. Žijí na stromech, a proto se jim také říká pavouci stromů. Svět je obýván tak horkými oblastmi, jako je Jižní a Severní Amerika, Asie, Afrika, Austrálie. Mezi větvemi tkají tito pavouci pavučinu, ve které jsou zmateni mouchy, motýli a ptáci. Ve středu pavučiny je velká samice a pánové se během páření schovávají poblíž okrajů zlaté příze. Barvy jsou zelenožluté s přechodem do červené. Mají pro člověka vysoce toxický, ale ne smrtelný jed.

9. Koláč Tegenaria

Tento zástupce velkých pavouků žije v Evropě a je také nazýván obrovským pavoukem. Žije ve Střední Asii, Africe, Uruguayi a Argentině. Rozměry jeho břicha jsou 7,5 cm, spolu s prodlouženými nohami bude od 7 do 15 cm. Barva těla je světle šedá, přední nohy jsou hnědé. Samice nesou kuklu s vejci na sobě, dokud se z ní nevylíhnou pavouci. Tegenaria se pohybuje rychleji než všichni pavouci na krátkou vzdálenost. Tento druh získal své jméno, protože miluje život v jeskyních a opuštěných budovách. Je docela obtížné setkat se s Tegenaria, hlavně, tito pavouci žijí v horké Asii a Africe.
Tento zástupce velkých pavouků žije v Evropě a je také nazýván obrovským pavoukem. Žije ve Střední Asii, Africe, Uruguayi a Argentině. Rozměry jeho břicha jsou 7,5 cm, spolu s prodlouženými nohami bude od 7 do 15 cm. Barva těla je světle šedá, přední nohy jsou hnědé. Samice nesou kuklu s vejci na sobě, dokud se z ní nevylíhnou pavouci. Tegenaria se pohybuje rychleji než všichni pavouci na krátkou vzdálenost. Tento druh získal své jméno, protože miluje život v jeskyních a opuštěných budovách. Je docela obtížné setkat se s Tegenaria, hlavně, tito pavouci žijí v horké Asii a Africe.

8 brazilský putující pavouk

Tito pavouci se také nazývají banánové pavouci. Věda zná 8 druhů tohoto rodu pavouků. Tělo je dlouhé 5 cm a tlapky až 15 cm. Žijí ve vlhkých oblastech Střední a Jižní Ameriky, to jsou lesy Venezuely a severní Brazílie. Říká se tomu tak proto, že vždy migruje a hledá jídlo. Je rozdělena na běžící typ (dohání svou kořist velmi vysokou rychlostí) a skokový typ (předběhne oběť pomocí skoků). Jedí brouky, jiné pavouky, ještěrky a ptáky. Brazilský pavouk je nejen jedním z největších na světě, ale má také velmi silný jed. Má výraznou hnědou barvu a tělo s citlivými vlasy. V noci jdou za obětí a během dne se schovávají ve štěrbinách, pod kameny nebo v obytných budovách.
Tito pavouci se také nazývají banánové pavouci. Věda zná 8 druhů tohoto rodu pavouků. Tělo je dlouhé 5 cm a tlapky až 15 cm. Žijí ve vlhkých oblastech Střední a Jižní Ameriky, to jsou lesy Venezuely a severní Brazílie. Říká se tomu tak proto, že vždy migruje a hledá jídlo. Je rozdělena na běžící typ (dohání svou kořist velmi vysokou rychlostí) a skokový typ (předběhne oběť pomocí skoků). Jedí brouky, jiné pavouky, ještěrky a ptáky. Brazilský pavouk je nejen jedním z největších na světě, ale má také velmi silný jed. Má výraznou hnědou barvu a tělo s citlivými vlasy. V noci jdou za obětí a během dne se schovávají ve štěrbinách, pod kameny nebo v obytných budovách.

Rod pavouků, který zahrnuje brazilský putující pavouk , je uveden v Guinnessově knize rekordů jako obsahující nejjedovatější členy rodiny.

7. Kerbalus z Arábie

Vědci objevili tento druh velkých pavouků až v roce 2003. Tělo samotného Cerbala je dlouhé 3 cm, ale rozpětí jeho tlap dosahuje 20 cm. Ženy jsou vždy větší než muži. Globálně byly nalezeny v písečných dunách Arábie, Izraele a jižního Jordánska. Je velmi obtížné si ho na písku všimnout, protože jeho barva je nažloutlá, na končetinách jsou černé pruhy a tělo je pokryto chloupky. Loví pouze v noci, a proto ji věda objevila tak pozdě.
Vědci objevili tento druh velkých pavouků až v roce 2003. Tělo samotného Cerbala je dlouhé 3 cm, ale rozpětí jeho tlap dosahuje 20 cm. Ženy jsou vždy větší než muži. Globálně byly nalezeny v písečných dunách Arábie, Izraele a jižního Jordánska. Je velmi obtížné si ho na písku všimnout, protože jeho barva je nažloutlá, na končetinách jsou černé pruhy a tělo je pokryto chloupky. Loví pouze v noci, a proto ji věda objevila tak pozdě.

6 obří pavián pavouk

Také se mu říká pavián pavouka červeného kamerunského. Velikost břicha je 10,5 cm, velikost nohou je 20 cm, patří do rodiny tarantule. Obývá tropy a subtropy Jižní Ameriky. To dostalo jeho jméno pro podobnost nohou s tlapkami opice. Tělo je pokryto chloupky, barva přechází od tmavě šedé po výrazně hnědou. Loví ve tmě, pojídá brouky a jiný hmyz, štíry, termity, ještěrky, ropuchy a stejné velké pavouky paviánů. Pavouk je jedovatý a jeho jed může být pro člověka smrtelný, ale na lidi útočí, pouze když vidí hrozbu z jejich strany. Po kousnutí postižený pocítí šok, zvracení a částečné ochrnutí těla. Tento velký pavouk je zajímavý tím, že při útoku nebo obraně stojí vzpřímeně na zadních nohách a syčí jako had. Pohled je opravdu děsivý. Lidé by si měli dávat pozor na tak divoká zvířata, která také patří mezi deset největších pavouků na světě.
Také se mu říká pavián pavouka červeného kamerunského. Velikost břicha je 10,5 cm, velikost nohou je 20 cm, patří do rodiny tarantule. Obývá tropy a subtropy Jižní Ameriky. To dostalo jeho jméno pro podobnost nohou s tlapkami opice. Tělo je pokryto chloupky, barva přechází od tmavě šedé po výrazně hnědou. Loví ve tmě, pojídá brouky a jiný hmyz, štíry, termity, ještěrky, ropuchy a stejné velké pavouky paviánů. Pavouk je jedovatý a jeho jed může být pro člověka smrtelný, ale na lidi útočí, pouze když vidí hrozbu z jejich strany. Po kousnutí postižený pocítí šok, zvracení a částečné ochrnutí těla. Tento velký pavouk je zajímavý tím, že při útoku nebo obraně stojí vzpřímeně na zadních nohách a syčí jako had. Pohled je opravdu děsivý. Lidé by si měli dávat pozor na tak divoká zvířata, která také patří mezi deset největších pavouků na světě.

5 fialová tarantule

Uprostřed žebříčku největších členovců na světě je kolumbijský fialový pavouk. Tento druh patří do rodu tarantule a vyskytuje se v lesích Jižní Ameriky (Kolumbie, Ekvádor, Venezuela, Panama, Kostarika). Dospělí dorůstají do 8–10 cm a rozpětí končetin může dosahovat až 25 cm. Říká se tomu proto, že se často živí ptáky. Nejsou pro člověka nebezpečné. Hlavní stravou bude hmyz, žáby, hlodavci. Počet fialových tarantule na planetě je malý, a proto je problematické potkat tohoto velkého a krásného pavouka v přírodě. Kolumbijský pavouk tarantule je sametově černé barvy, končetiny jsou jasně fialové nebo karmínové. Vzor má tvar hvězdy, povrch krunýře je pokryt chlupy. Muži žijí 2-3 roky, ženy více - až 15 let.
Uprostřed žebříčku největších členovců na světě je kolumbijský fialový pavouk. Tento druh patří do rodu tarantule a vyskytuje se v lesích Jižní Ameriky (Kolumbie, Ekvádor, Venezuela, Panama, Kostarika). Dospělí dorůstají do 8–10 cm a rozpětí končetin může dosahovat až 25 cm. Říká se tomu proto, že se často živí ptáky. Nejsou pro člověka nebezpečné. Hlavní stravou bude hmyz, žáby, hlodavci. Počet fialových tarantule na planetě je malý, a proto je problematické potkat tohoto velkého a krásného pavouka v přírodě. Kolumbijský pavouk tarantule je sametově černé barvy, končetiny jsou jasně fialové nebo karmínové. Vzor má tvar hvězdy, povrch krunýře je pokryt chlupy. Muži žijí 2-3 roky, ženy více - až 15 let.

4 velbloudí pavouk

Tento typ obřího pavouka patří do třídy pavoukovců, oddělení falangy. Na světě existuje více než 1000 jejich druhů. V různých zdrojích se mu také říká bihorka, salpuga, pavouk falangy, větrný štír atd. Rozměry těla 5–7 cm plus otevřené nohy 28 cm.
Tento typ obřího pavouka patří do třídy pavoukovců, oddělení falangy. Na světě existuje více než 1000 jejich druhů. V různých zdrojích se mu také říká bihorka, salpuga, pavouk falangy, větrný štír atd. Rozměry těla 5–7 cm plus otevřené nohy 28 cm. velbloudí pavouk všechny kontinenty světa kromě Austrálie. Dostali své jméno pro podobnost s velbloudy kvůli několika hrbům na hlavě. Barva těla je hnědožlutá, na nohou jsou dlouhé vlasy. Jsou aktivní v noci, loví brouky, ještěrky, ptáky, myši a jiná zvířata. Tito pavouci často útočí na lidi. Jsou schopni běžet velmi rychle, až 16 km za hodinu. Nemají žádný jed, ale po kousnutí se do těla dostanou shnilé pozůstatky předchozí kořisti, ze kterých se může vyvinout otrava krve, navíc je kousnutí doprovázeno velkou bolestí. Místo, kde pavouk pokousal, musí být ošetřeno antiseptikem a pokud je infikováno, užívejte antibiotika.

3 Obří krabový pavouk

První tři ze seznamu největších pavouků na světě otevírá Giant Crab Spider. Patří do rodiny bočních chodců. Tělo pavouka je malé a rozpětí nohou může dosáhnout 30 cm. Žije v Austrálii. Krabí pavouk se nazývá kvůli zakřiveným končetinám a schopnosti pohybovat se nejen dopředu, ale také doleva a doprava. Pohybuje se tak rychle jako krab a zabije oběť rychlostí blesku. Během útoku dělají velké skoky a vstřebávají jed, když kousnou. Pro člověka to není fatální, ale je lepší se s tímto velkým monstrem nesetkat. Po kousnutí je bolest hlavy, nevolnost, zvracení, lokální edém. Barva pavouků je šedá, světle hnědá, někdy černá a bílá, s červenými skvrnami. Na těle rostou vzácné chloupky, živí se bezobratlými, žabami, hmyzem.
První tři ze seznamu největších pavouků na světě otevírá Giant Crab Spider. Patří do rodiny bočních chodců. Tělo pavouka je malé a rozpětí nohou může dosáhnout 30 cm. Žije v Austrálii. Krabí pavouk se nazývá kvůli zakřiveným končetinám a schopnosti pohybovat se nejen dopředu, ale také doleva a doprava. Pohybuje se tak rychle jako krab a zabije oběť rychlostí blesku. Během útoku dělají velké skoky a vstřebávají jed, když kousnou. Pro člověka to není fatální, ale je lepší se s tímto velkým monstrem nesetkat. Po kousnutí je bolest hlavy, nevolnost, zvracení, lokální edém. Barva pavouků je šedá, světle hnědá, někdy černá a bílá, s červenými skvrnami. Na těle rostou vzácné chloupky, živí se bezobratlými, žabami, hmyzem.

2.Brazilský růžový pavouk-pták

Brazilský růžový pták (Lasiodora Parahybana) byl poprvé objeven na území Brazílie v roce 1917. Každá kopie pro dospělé dosáhne hodnot s otevřenými končetinami více než 30 cm. Tento pavouk je velmi rád, jako mazlíček. Na světě žijí tyto pavouci ve východní části Brazílie. Samice jsou vždy více mužů, tělo samotné je 10 cm a hmotnost - 100 g. Žijí po velmi dlouhou dobu, jednotlivci žen až 15 let. Mít agresivní charakter. Jméno bylo získáno pro růžové zbarvení těla v místě, ze kterého pocházejí nohy. Krmivo na peří, ještěrky, mladých hadi. Pro ochranu jedovatou látku se svými alergenními chlupy a bojová nálada ukazuje zvýšení přední dvojice tlapek.
Brazilský růžový pták (Lasiodora Parahybana) byl poprvé objeven na území Brazílie v roce 1917. Každá kopie pro dospělé dosáhne hodnot s otevřenými končetinami více než 30 cm. Tento pavouk je velmi rád, jako mazlíček. Na světě žijí tyto pavouci ve východní části Brazílie. Samice jsou vždy více mužů, tělo samotné je 10 cm a hmotnost - 100 g. Žijí po velmi dlouhou dobu, jednotlivci žen až 15 let. Mít agresivní charakter. Jméno bylo získáno pro růžové zbarvení těla v místě, ze kterého pocházejí nohy. Krmivo na peří, ještěrky, mladých hadi. Pro ochranu jedovatou látku se svými alergenními chlupy a bojová nálada ukazuje zvýšení přední dvojice tlapek.

1.Golya pouli.

Správně nazývá největší pavouk na světě. S prodlouženou velikostí nohou
Správně nazývá největší pavouk na světě. S prodlouženou velikostí nohou Goliáš Je to více než 30 cm a hmotnost 200 g, v ústech jsou tesáky s jedem, hodnotou 2,5 cm. Tento typ tarantulálních pavouků žije v Jižní Americe. Barvy mají všechny tóny hnědé, na tlapkách jsou charakteristické příčné bílé pruhy. Miluje být ve mokrém, bažinatých místech, zde je kopat otvory v půlmetrové hloubce a pokrývá jejich web. Na rozdíl od jména ptáků, zřídka krmí, jejich strava dělá hady, hlodavce, ropuchy, ještěrky, motýli. V noci se pavouk dobře vidí dobře, čeká na kořist v přepadení, pak na vysoké rychlosti odráží na něm a kousne velké tesáky. Agresivní, útok dělá silné zvuky a třese nepříjemnou alergenní látkou s vlasy. Jeden Goliag je spíše slabý, ale největším nebezpečím je chlupy, protože alergie nebo astma může být.

Největším pavoukem na světě - Goliath-Bird

Existuje více než 40 tisíc druhů pavouků na světě, které se v sobě liší s velikostí a charakterem barvy, zatímco oni jsou téměř stejné ve vzhledu. Mezi takové různé druhy se vyskytují, jak velmi malé hřbety, tak velké, dosahující velikosti 10 cm, nebo ještě více. Pokud mnoho druhů jíst žádný velký hmyz, existují druh, který krmí na ne velkým hlodavci, ptáky atd. Část druhu je smrtící nebezpečí pro lidské zdraví kvůli silný jed. Pro ty, kteří budou navštěvovat horké země, je vhodné vědět, jaké největší pavouci na světě vypadají.

10. Nefila Gold.

Nephila Goldspinner

Jedná se o zástupce těch pavouků, kteří obývají naši planetu v Jurassic období. Nephilas představují třídu pavouků-obvodů a liší se poměrně velké velikosti (až 4 cm), stejně jako to, co tkáckou obrovskou pavučinu. Spolu s končetinami, jejich velikosti dosahují maximálně 15 cm, zatímco jednotlivci žen jsou mnohem větší než muži. Hlavními stanovišti jsou stromy, takže tento druh se také nazývá dřevěné pavouky. V přírodě jsou preferovány země zveřejněné v horkých oblastech naší planety.

Jak žijí ve stromech, umístí svůj web mezi větvemi stromů, kde se narazí různé hmyz. Žena se nachází v centru pavučiny webu a samci v manželství se nacházejí blíže k jeho hraně. Hlavní barvou tohoto druhu je zelenavě žlutá, s přidáním červené. Ačkoli jed nephila zlatý sporák a je vysoce toxický, není to smrtelný pro člověka.

9. Tehrenarium domy

Tegenaria brownie

Tento typ pavouků jsou distribuovány na celém území Evropy a nazývá se také velký pavouk domu. Obývává země střední Asie, Afriky, stejně jako Uruguay a Argentina. Délka jeho těla je asi 7 a půl centimetrů a spolu s končetinami - asi 15 cm maximum. Tělo se vyznačuje bledým šedým odstínem a přední tlapky jsou hnědé. Samice tohoto druhu neustále vyčerpávají kuklu s vejci, zatímco pavouci se objeví na světle. Tehrenarium se pohybuje dostatečně rychle. Preferuje přebývat v jeskyních, stejně jako v opuštěných domácnostech. Vzhledem k tomu, že tento druh také vybrala horké země pro svou životně důležitou aktivitu, je velmi obtížné se s ním setkat.

8. Brazilský putující pavouk

Brazilský putující pavouk

Tito zástupci pavoukovců se také nazývají banánové pavouci. K dnešnímu dni je známo asi 8 odrůd banánových pavouků, jejichž velikost těla dosahuje 5 cm, a spolu s nohama, všech 15 a ne méně. Pro svůj život si vybírají oblasti s vysokou vlhkostí, které jsou charakteristické pro Střední a Jižní Ameriku, stejně jako lesy Venezuely a severní oblasti Brazílie. Pavouk se nazývá putující pavouk, protože neustále migruje při hledání potravy. Vědci je také dělí na typy: běžecký typ, který dobíhá svou potenciální oběť rychlými pohyby, a skákavý typ, který si poskytuje potravu rychlými skoky. Strava putujícího pavouka je velmi rozmanitá, protože se živí jinými druhy pavouků, ještěrek, ptáků atd. To je nejen jeden z největších představitelů řádu pavoukovců, ale také druh, který má poměrně silný jed. Tělo pavouka má hnědou barvu a na těle je vidět mnoho citlivých štětin. Ve dne jsou tito predátoři ve svých úkrytech a v noci loví.

Důležitý bod! Brazilský putující pavouk je uveden v Guinnessově knize rekordů jako nejjedovatější druh.

7. Cerbalus z Arábie

Cerbal Arabian

Tento druh pavouka, který se vyznačuje velkou velikostí, se vědcům stal známým až v roce 2003. I když samotné tělo pavouka není velké (pouze 3 cm), má spolu s nohama velikost alespoň 20 centimetrů. Navíc jsou ženy o něco větší než muži. V přirozeném prostředí byli tito pavoukovci nalezeni v pouštích Arábie, Izraele a jižního Jordánska. Pavouk má takovou barvu těla, že doslova splývá s písčitým podkladem, takže je docela obtížné jej detekovat, a to navzdory přítomnosti černých pruhů na končetinách. Ukazuje svou činnost pouze v noci, což bylo důvodem pro tak pozdní objev tohoto druhu.

6. Obří pavián pavián

Pavouk obrovský pavián

Tento druh pavoukovců se také nazývá pavouk červený kamerun. Pavouk se liší v tom, že jeho tělo má velikost ne menší než 10 cm a jeho končetiny dosahují délky asi 20 cm, jedná se o rodinu tarantulí a upřednostňuje život v tropech a subtropech Jižní Ameriky. Dostalo své jméno, protože jeho končetiny jsou podobné tlapám paviána. Celé tělo je spolu s končetinami pokryto hustými tmavě šedými vlasy s přechodem do výrazně hnědého odstínu. Jde na lov ve tmě. Strava tohoto pavouka se skládá z jeho příbuzných, různého hmyzu, ropuch, ještěrek atd. Pavouk je dostatečně jedovatý a jeho kousnutí může být pro člověka smrtelné, i když neútočí na lidi, ale v případě nebezpečí se dokáže bránit. V případě kousnutí dojde k bolestivému šoku s zvracením a částečným ochrnutím těla. Pavouk je zajímavý tím, že v případě ochrany zvedá přední nohy a vydává zvuky podobné syčení hada. Jeho vzhled je opravdu děsivý. Lidé by navíc neměli toto jedovaté stvoření hněvat, ale spíše ho obcházet.

5. Fialová tarantule

Fialová tarantule

Kolumbijský fialový pavouk je oprávněně uprostřed žebříčku největších pavouků na světě. Pavouk je členem rodiny tarantule a žije v džunglích Jižní Ameriky. Tělo dospělých dosahuje délky asi 10 centimetrů a rozpětí končetin je nejméně 25 centimetrů. Základ stravy tohoto pavouka tvoří ptáci, proto se mu říkalo tarantule, i když kromě ptáků obsahuje strava hmyz, malé hlodavce, žáby atd. Populace pavouků tarantule na naší zemi není mnoho, proto je tento druh považován za poměrně vzácný. Tělo kolumbijské tarantule je sametově černé barvy a jeho končetiny jsou jasně fialové nebo karmínové. Má hvězdný vzor a mnoho chloupků. Ženy mohou žít asi 15 let, zatímco muži nežijí déle než 3 roky.

4. Velbloudí pavouk

Velbloudí pavouk

Tato třída pavoukovců je řádem falangy a má nejméně 1 000 druhů. V různých vědeckých pracích se tento typ obřího pavouka nazývá jinak. Tělo má velikost asi 7 cm a spolu s otevřenými tlapkami je jeho velikost téměř 30 centimetrů. Tento druh se vyskytuje na všech kontinentech, s výjimkou Austrálie. Díky tomu, že se mu na hlavě nachází něco jako hrb, se mu říkalo velbloud. Tělo se vyznačuje hnědožlutým odstínem a jeho nohy jsou pokryty dlouhými štětinami. Zpravidla loví ve tmě, aby chytil malé hlodavce, ještěrky, ptáky a hmyz. Tito pavouci mohou také útočit na lidi, zatímco se pohybují rychlostí až 16 km za hodinu, takže je téměř nemožné před ním utéct. Není jedovatý, ale jejich kousnutí je docela bolestivé. Zbytky jídla, které se dostanou do lidského těla, mohou navíc způsobit otravu krve. Místo kousnutí by mělo být okamžitě ošetřeno antimikrobiální látkou a měla by být podána antibiotika.

3. Obří krabový pavouk

Obří krabový pavouk

Obří krabový pavouk je jedním ze tří největších pavouků na naší planetě a představuje rodinu chodců. Navzdory skutečnosti, že tělo pavouka je relativně malé, spolu s končetinami, jeho rozměry jsou docela působivé (asi 30 centimetrů). Žije na australském kontinentu. Dokáže se pohybovat dostatečně rychle a stejně rychle zabije svou oběť. Když zaútočí na svou oběť, udělá velké skoky. Je jedovatý, ale ve vztahu k osobě není jed smrtelný, i když jsou možné projevy intoxikace těla v podobě silné bolesti hlavy, nevolnosti, zvracení a silného otoku v místě kousnutí. Proto je lepší se s takovým monstrem nesetkat. Barva tohoto druhu se může měnit.

2. Brazilská růžová tarantule

Brazilská růžová tarantule

Na území Brazílie byl tento druh objeven v roce 1917 a vyznačuje se obrovskou velikostí. Jeho velikost je spolu s končetinami nejméně 30 centimetrů. Tomuto pavoukovi se daří v umělém prostředí, takže ho mnozí chovají jako okrasné zvíře. Muži se neliší v tak významných rozměrech, ale tělo žen má velikost asi 10 cm, přičemž může vážit nejméně 100 gramů. Tento druh má velmi agresivní charakter. Strava tohoto predátora nezahrnuje velké hady, ještěrky, ptáky atd. Aby se ochránil, vyhazuje z těla jedovaté chloupky a v případě agrese zvedne přední tlapky.

1. Goliášova tarantule

Goliáš tarantule

Právem se umístil na prvním místě v žebříčku „příšer“ představujících pavoukovce. Pavouk váží nejméně 200 gramů a jeho velikost je nejméně 30 centimetrů spolu s nataženými nohami. Představuje rodinu tarantule a žije v džunglích Jižní Ameriky. Zbarvení těla představuje mnoho odstínů hnědé a končetiny lze vidět s charakteristickými bílými pruhy napříč končetinami. Raději se usazuje na místech s vysokou vlhkostí. Žije v zemi, v dírách hlubokých až půl metru. Představuje poměrně agresivní vzhled. V případě agrese vydává zvláštní děsivé zvuky a také setřásá toxickou látku z vlasů, což ve srovnání s jejím jedem představuje pro člověka největší nebezpečí.

Obří pavouci žili v éře dinosaurů a jejich velikost pak nebyla něco neuvěřitelného. Pokud jde o naši dobu, i nyní se můžete setkat s takovými pavouky, i když u mnoha lidí bude jejich známost způsobovat paniku nebo obdiv.

Dále si povíme o jednom z těchto pavouků - o goliášové tarantule nebo o blond terapii. Je to on, kdo je jedním z největších pavouků na světě, protože jeho délka těla v rozpětí nohou může dosáhnout 28 centimetrů!

Tento impozantní dravec je poměrně rozšířený v tropických lesích některých zemí Jižní Ameriky, zejména v severní Brazílii, Guyaně a Venezuele. Vyskytuje se nejčastěji ve vlhkých bažinatých oblastech.

Tělo pavouka se skládá z cefalotorakálních a břišních oblastí. Oči a osm nohou tvoří cephalothorax pavouka. Břišní orgán zahrnuje rotující orgán, srdce a genitálie. Vylučovací systém prochází celým tělem pavouka. Vejcová komora je umístěna v břišní části žen.

Navzdory skutečnosti, že pavouk má špatný zrak, je schopen vidět ve tmě. Stejně jako všechny tarantule je goliáš masožravec. Tiše sedí v záloze, čeká na svou oběť a poté se na ni vrhne pomocí tesáků.

Ačkoli se pavouk nazývá tarantule, nekrmí se ptáky. Poprvé byl spatřen pavouk, když jedl ptáka. Obratlovci a bezobratlí, jako jsou myši, ještěrky, malí hadi, brouci, motýli, jsou hlavní stravou goliáše.

Dospělí (dospělí) jsou považováni za zástupce tarantule Goliath, kterým jsou 3 roky. Někdy po páření samice sní „milovaného“. Goliáš má ostré ostny na prvním páru končetin, které slouží jako ochrana před samicí. Muž se dožívá v průměru asi 6 let. Věk ženy může dosáhnout 14 let.

Samice snáší 200 až 400 vajec, která se vylíhnou do dvou měsíců. Poté, co se malé pavouky narodí, se o ně pavoučí matka stará několik týdnů, poté vedou nezávislý životní styl.

Goliášská tarantule se vyznačuje agresivními povahovými rysy. Cítí nebezpečí a vydává jakési syčení kvůli třením štětin na nohou. Tesáky, které jsou dlouhé pár centimetrů, a bodavé klky slouží jako ochrana. Tesáky jsou jedovaté, ale ve srovnání s jinými jedovatými zástupci hmyzu nejsou vysoce toxické.

Hluboké nory jsou útočištěm pro tyto pavouky, které dříve sloužily jako domov pro malé hlodavce, dokud se nesetkaly se současným majitelem. Vstup do nory je chráněn pavučinami; zevnitř jsou v něm zahaleny také všechny stěny. Samice zde tráví většinu svého života a zůstávají jen v noci na lov a páření. Opuštění domu na dlouhou dobu není v jejich pravidlech. Pavouci často loví poblíž a táhnou svou kořist do svého doupěte.

Kromě velikosti existuje další rozdíl mezi mužem a ženou. Muži mají na předních končetinách malé háčky, kterými drží během páření obrovské chelicery samice, čímž mu zachrání život. Barva těchto pavouků je nejčastěji tmavě hnědá a na nohách se chlubí červenohnědé vlasy. Kvůli těmto četným vlasům, které pokrývají celé tělo, se těmto pavoukům také žertem říká „načechraný“.

Není to ale vůbec dekorace, ale jeden z prostředků ochrany před nezvanými hosty. Faktem je, že tyto chloupky způsobují na pokožce, plicích nebo sliznicích úst a nosu silné podráždění. Aby „zbraň“ dosáhla svého cíle, pavouci prudkým pohybem zadních nohou otřou vlasy z břicha směrem k nepříteli. Kromě toho slouží jako dotek pro pavouka. Chlupy zachycují sebemenší vibrace Země a vzduchu. Ale vidí špatně.

Po dlouhou dobu se věřilo, že jed goliátové tarantule je velmi nebezpečný a nejčastěji vede k smrti, ale ukázalo se, že tomu tak není. Skus pavouka lze ve skutečnosti přirovnat k včelímu bodnutí. Na místě se objeví malý otok, který je doprovázen docela snesitelnou bolestí. I když pro alergiky může být jeho kousnutí nebezpečné.

Pavoučí jed má paralyzující účinek na nervový systém menších kořistí, jako jsou žáby, malí hadi, hmyz, hlodavci, ještěrky a další malá zvířata. Oběť po kousnutí se nemůže hýbat.

Tarantule k jídlu vstříknou do těla „oběda“ trávicí šťávu, která rozloží měkké tkáně a umožní pavoukovi vysát tekutinu a sníst měkké maso své kořisti.

Nejzajímavější je, že tarantule nejí ptáky. I když jen ve velmi vzácných případech, když narazí na kuřátko, které na cestě spadlo z hnízda. Pavouk dostal své jméno díky německé entomologce a umělkyni Marii Sibylle Merian, která ho jako první načrtla. Na nich pavouk žere malého kolibříka. To je místo, kde se název „tarantule“ nalepil. Oficiální popis tohoto pavouka tarantule patří entomologovi Latrelemovi (1804).

Možná se vám následující informace budou zdát trochu divoké, ale mezi místními obyvateli jsou tito pavouci delikatesou a používají se nejen dospělí, ale také pavoučí vejce. Výsledkem je, že populace těchto zvířat v jejich přirozeném prostředí postupně klesá.

Tento jedinec se chová docela agresivně a nemá rád, když ho někdo vyzvedne. A i když jed goliáše není příliš toxický, uvolní se ho dost. tarantule goliath , pak terárium, ve kterém žije, nebude vypadat jako pokrmy se zemí, ale jako místo, kde žije velmi vážné zvíře. Pavoučí terárium by mělo být dostatečně velké Terárium může být buď plastové, nebo skleněné, vodorovného typu. Objem by měl být v průměru 25-35 litrů se zavíracím víkem. Kryt je nutný, aby se váš mazlíček najednou nerozhodl pro procházku mimo terárium. Pavouci by měli být chováni odděleně kvůli jejich přirozenému kanibalismu. K ložním prádlům se používají sfagnum, jehličnaté piliny, vermikulit. Nejlepším řešením by bylo zvolit kokosový substrát větší než 5 cm jako podestýlku. aby zvíře mělo možnost vyrobit si nork pro sebe, měla by být do terária umístěna kokosová skořápka nebo středně velký kousek kůry. Teplotní režim pro běžnou údržbu by měl být v rozmezí 22-26 ° C, ale snadno snáší pokles teploty na 15 ° C. Hlavní věc je, že teplota není příliš nízká pro úplného pavouka. V tomto případě existuje vysoká pravděpodobnost nástupu hnilobných potravinových procesů v žaludku pavouka. Vlhkost by měla být vysoká - 75-85%. Pokud je vlhkost nedostatečná, může dojít k problému s normálním líhnutím zvířete. Pro udržení vlhkosti instalujte napáječku a pravidelně stříkejte. Zajistěte dobré větrání, aby pavouk nebyl plísňový.

 

Proces krmení může trvat déle než jeden den. Malý hmyz slouží jako potrava pro pavouka goliáše. Dospělí úspěšně zvládají žáby, myši. Frekvence krmení mladých pavouků dvakrát týdně, dospělí se krmí jednou týdně, jeden a půl. Není nutné krmit mladé pavouky příliš velkým hmyzem, tj. ty, které by přesahovaly velikost poloviny břicha goliáše. To může způsobit stres a v důsledku odmítnutí jíst.

Maximální doba, kterou může goliathský pavouk udělat bez jídla, je asi 6 měsíců. Ale přirozeně byste neměli experimentovat se svým mazlíčkem.

Nejtěžší období v životě pavouka je línání. V těchto okamžicích byste se jich neměli dotýkat a být nervózní. V době línání se goliášská tarantule a další pavouci trochu pohybují, nic nejí. Pravidelnost línání závisí na věku zvířete. Mladí jedinci molt pravidelně, ale dospělí s frekvencí dva měsíce nebo rok.

Zajímavým faktem je, že pavouci tarantule neslouží jako past pro oběť, protože u jiných zástupců tohoto druhu jsou tarantule skuteční lovci, loví a útočí na kořist. Tarantule čekají na svou kořist v záloze a skočí na ni. Tato vlastnost, stejně jako jejich zbarvení, vedly místní obyvatele k tomu, aby tarantule nazývali „zemní tygři“.

Ačkoli je tarantule goliath považována za největšího pavouka na světě, stále existuje jeden druh, který ji překonává v rozpětí končetin, ale je výrazně menší velikostí těla - Heteropoda maxima, jehož rozpětí nohou dosahuje 30 centimetrů. Největší exemplář byl objeven v roce 2001 v Laosu, v jedné z jeskyní provincie Khammuan.

[Zdroje ]

Zdroje

http://www.8lap.ru

http://exomania.com.ua

http://ianimal.ru

http://quickfly.ru

A jaké další GOLIAPHS jsme s vámi zvažovali? No, například

Tygří ryby Goliáš

nebo tady

Většina  velký  Chyba  в svět .

Ale podívej se, jaké úžasné pavouky

Phryne (Amblypygi)

nebo například

Pavouk - pečeť Původní článek je na webu InfoGlaz.rf Odkaz na článek, ze kterého byla tato kopie vytvořena - http://infoglaz.ru/?p=14960

Добавить комментарий