Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Probabil că nu există oameni care să nu fie încântați să vadă animale fabuloase, care în traducere din greacă poartă numele de „sursă de viață”. Aceste animale marine delfinii sunt cele mai misterioase și mai apropiate creaturi de om. În spatele lor există secrete uimitoare. Unele sunt deja bine cunoscute, în timp ce restul oamenilor de știință încearcă să-și dea seama.

Delfinii zâmbitori

Dacă vedeți zâmbetul unui delfin măcar o dată, puteți ghici imediat că această minunată creatură vie este singura de acest fel, prietenoasă cu oamenii, o creație dulce a lui Dumnezeu.

Atitudinea oamenilor față de delfini este complet diferită față de alte animale. Arăți și vezi cât de drăguți și prietenoși sunt. Fără teamă, pot înota până la o persoană, se pot juca cu el. Se întâmplă să nu acorde nici o atenție, deplasându-se mai departe în mare. Deci, au propriile lor probleme acolo.

cum se împerechează delfinii

Probabil este zâmbetul delfinului. Fața (nu o poți numi bot) este concepută în așa fel încât să zâmbească mereu vesel. Iar acest zâmbet de lângă ochi uriași este unul dintre puținele care evocă în schimb un zâmbet involuntar. Puțini oameni sunt capabili să zâmbească așa.

Cum se împerechează delfinii

Sexul în viața delfinilor este la fel de necesar ca și la om. De asemenea, le place să facă dragoste, atrag cu blândețe și foarte emoție sexul opus. Jocurile de dragoste sub formă de atingere delicată a organelor genitale durează mult. Delfinii nu se retrag, dar fac sex atunci când grupul se odihnește undeva în coloana de apă.

Femela este mândră, chiar dacă este în căldură, nu îl lasă imediat pe bărbat să plece. El trebuie să aibă grijă de ea: să o mângâie cu aripioarele frontale, să împingă zonele genitale ale femelei cu rostrul, să facă totul pentru a o excita. Apoi încep înoturile rapide, timp în care cel ales încearcă să-și arate toată puterea, puterea și viteza. Delfinul, cucerit de astfel de izbucniri de dragoste, capătă o poziție de substituție și, în cele din urmă, au loc relații sexuale, care durează doar câteva secunde, și se repetă de până la patru ori la rând, cu un interval de 5-6 minute.

cum se reproduc delfinii

Apoi, interesul lor unul față de celălalt dispare și, după două ore, jocurile de dragoste se reiau cu o vigoare reînnoită. Un fapt uimitor din viața celor mai interesante animale de pe planeta noastră este modul în care delfinii se împerechează. Ei, la fel ca oamenii, un astfel de proces are loc nu numai pentru a continua cursa, ci și pentru dragul plăcerii.

Cum se reproduc delfinii

Fiecare naștere a unui copil este o mare bucurie! Nașterea unui pui de delfin nu face excepție. Unicitatea modului în care delfinii se reproduc generează interes și încântare în rândul oamenilor.

Delfinii, la fel ca unii cetacei, nasc în principal la fiecare doi ani. Există cazuri de împerechere înainte de sfârșitul hrănirii descendenților anteriori. Purtarea unui vițel durează 10-16 luni, în funcție de diferitele specii.

De obicei se va naște un bebeluș delfin de dimensiuni foarte mari sau medii. Când vorbim despre cum se reproduc delfinii, procesul nașterii în sine nu trebuie trecut cu vederea.

Înainte de a naște, femela căscă puternic, se mișcă mult, arcuindu-și spatele și răsucind coada. Totul se întâmplă în turmă. Alți delfini vin rapid în ajutorul unei femei aflate în travaliu, după ce au observat acest comportament, formează un inel strâns și protejează, dacă este necesar.

Delfinii sunt animale vivipare

Delfinii se nasc sub apă. De îndată ce apare nou-născutul, acesta este împins imediat la suprafață. Aici efectuează primul act de respirație din viața sa.

Fătul iese mai întâi din coada uterului mamei, în timp ce cordonul ombilical se rupe chiar în pântece.

Pentru a avea o idee clară despre cum se reproduc delfinii, nu putem să nu menționăm primii „pași” ai delfinilor mici.

Vițelul nou-născut acumulează cantitatea necesară de grăsime subcutanată în timp ce se află încă în uter. Imediat după naștere, un animal mic încearcă să înoate singur. Desigur, acest lucru se dovedește a fi foarte rău. Din exterior, putem spune că este în gravitație zero și nu face ceea ce vrea. Mama vine imediat în ajutor.

animale marine delfini

Delfinii sunt mamifere, femela își hrănește bebelușul cu lapte, ca un copil mic. Totul este ca oamenii. Pe măsură ce delfinul crește, consumă din ce în ce mai puțin lapte, iar după un an nu are deloc nevoie de el. În această perioadă, începe să mănânce pește singur și îl prinde singur. Mama încearcă să-și transmită toate abilitățile pe care le știe despre obținerea mâncării și comunicarea în turmă. Exercițiile se desfășoară sub forma unui joc, în mod natural, destul de ușor și rapid.

Primele zile de la nașterea alăptării nu înoată departe de mamă, sunt una lângă alta. Astfel, economisesc puțin efort în acel moment. Pe măsură ce crește, acest obicei devine mai slab și dispare cu totul. Puiul crește într-un ritm rapid. Dimensiunea sa se dublează în perioada de lactație.

Părinți și descendenți

Delfinii femele sunt foarte îngrijitori, la fel ca toate mamele, își petrec tot timpul îngrijind copiii, protejându-i.

La început, delfinii nu înoată departe de mama lor, înoată lângă ea, nu rămân niciodată în urmă, oricât de repede înoată mama. Sunt pedepsiți pentru neascultare, o astfel de vigilență îi protejează pe copii de atacurile lor din exterior.

Când un delfin mic înoată într-un cerc cu viteză mare chiar la suprafața apei, înseamnă că este pierdut.

delfinii sunt vivipari

Și alte femele au grijă de nou-născut, protejându-l de bărbații agresivi. Dacă apare anxietatea, întregul grup de delfini se adună într-un cerc, iar în mijloc ascund micul moștenitor și mama sa.

Delfinii sunt creaturi mari, prietenoase, cu o dispoziție veselă și un intelect destul de dezvoltat. Este imposibil să nu-i iubești!

Comportamentul sexual

În timpul perioadei de împerechere, toate speciile de cetacee prezintă un comportament sexual caracteristic cu un caracter ritual pronunțat. Un „ritual” tipic de delfin de curte constă din următoarele etape:

  1. comunicare prietenoasă,
  2. urmarirea,
  3. înot încrucișat,
  4. pozat,
  5. frecarea părții genitale cu rostru și aripioare,
  6. mușcător,
  7. copulaţie

Observațiile arată că, de exemplu, la delfinii muncitori, masculul alege o femelă și are grijă de ea de la trei la patru zile până la câteva săptămâni. Cu toate acestea, în perioada de curte a unei femei, el poate arăta interes pentru altele; atunci curtarea inițială poate fi întreruptă pentru o perioadă de timp.

Când face curte, bărbatul înoată în jurul femelei la alegere. A lua diferite ipostaze, ca și cum ar arăta diferite părți ale corpului în față. Animalul își asumă de obicei o poziție verticală, cu coada afară din apă și lovind ritmic apa cu ea. Femela în acest moment, înotând lângă mascul, îi atinge capul sau burta cu aripioarele sau, brusc, după ce a făcut mai multe mișcări ascuțite cu coada, înoată departe de mascul, sărind în același timp din apă. Bărbatul o urmărește, o prinde din urmă, iar mângâierile se reiau.

Complexul de curte include, de asemenea, frecarea corpului partenerului cu botul: partea din față a burții la aripioarele pectorale sau regiunea genitală. Înotând lângă femelă, masculul îi captează aripioarele cu gura, strângându-l ușor cu fălcile sau, oprindu-se unul față de celălalt („nas în nas”), delfinii își pun alternativ rostrul în gura deschisă a partenerului. Astfel de mângâieri pot dura 10 până la 15 minute.

Un fel de „înot încrucișat”, atunci când masculul, înotând sub burtica femelei, îi atinge burtica cu aripioara dorsală, precede adesea o erecție.

Courtshipbehavior.gif

Erecția la delfini durează câteva secunde și se reînnoiește de mai multe ori în decurs de 15 până la 20 de minute.

Când copulează, masculul se întoarce lateral spre femelă și timp de câteva secunde este strâns apăsat pe burtă. Ambii delfini sunt de obicei în poziție orizontală în acest moment și înoată încet unul lângă altul timp de câteva secunde.

Organele genitale

Delfinii masculi au două deschideri separate pentru penis și anus. Acestea sunt separate de un istm cutanat. Deschiderea urogenitală este mai aproape de abdomen. Penisul este în formă de con, de tip fibroelastic; lipsa os_ penisului.

Delfinii femele au o deschidere mare, alungită, cu un anus la capăt. La celălalt capăt, în interiorul găurii mari, există două găuri mai mici; acestea sunt glande mamare cu mameloane, cu care mama își hrănește puii, uretra este situată în partea superioară a deschiderii genitale. La femele, fisura anal-urogenitală este ocupată de organele genitale externe. Lungimea vaginului este de până la 20 cm. Uterul este cu două coarne, dar are un col uterin. Fanta vaginală este situată în partea de jos a deschiderii genitale externe. Organele genitale externe ale animalelor de ambele sexe sunt aparent adaptate pentru copulare rapidă.

Reproducere

Înainte de a naște

Majoritatea cetaceelor ​​se reproduc după 2 ani, dar ocazional unii delfini se împerechează înainte de a-și termina de hrănit descendenții și se pot reproduce anual. Sarcina la diferite specii durează de la 10 la 16 luni. Speciile migratoare îndepărtate (balene minke) nasc mai ales iarna în ape relativ calde și nu cele care fac migrații mari (delfini) vara, ci în ambele cazuri în condiții de temperatură favorabile. În timpul rutului, se observă lupte între bărbați, după care rămân urme ale dinților pe corp. Singurul pui bine dezvoltat se naște foarte mare (de la 1/4 la 1/3 din lungimea corpului mamei). Ocazional, la o femeie se găsesc mai mulți embrioni. Odată găsite 6 embrioni într-o balenă fină și 7 într-o balenă albastră, aceasta este o dovadă a vechii multiplicități a strămoșilor cetaceelor. Excesul de embrioni se dizolvă și, foarte rar, se pot naște gemeni. Cazurile de hibrizi intergenerici sunt cunoscute pentru balenele dințate.

Nou nascut

Cetaceele se nasc sub apă. Bebelușul efectuează primul act respirator în momentul primei sale apariții la suprafață ca un reflex necondiționat, în care senzația unei schimbări a mediului (apă - aer) servește drept stimul. Fructul iese mai întâi din coadă. Cordonul ombilical se rupe chiar în pântece, unde este mai slab. Bebelușul se hrănește cu lapte foarte gras (până la 54%, adică de 10 ori mai hrănitor decât laptele de vacă) de la 4 luni (delfini mici) până la 13 (balene) și în captivitate chiar și până la 21-23 luni delfini). Laptele se consumă în porții mici, dar foarte des (delfinii la fiecare 15-30 de minute).

Hrănire

Cu vârful gurii, puiul apucă strâns mamelonul, iar laptele este injectat în gură sub presiunea unor mușchi speciali.

Din prima zi, fraierul înoată foarte aproape de femelă; se pare că acest lucru îl ajută să economisească energie și să înoate pasiv, folosind presiunea câmpului hidrodinamic din jurul părintelui, care, ca să zicem, își trage puiul. Odată cu vârsta, acest obicei slăbește și dispare. Puiul crește foarte repede și în perioada de alăptare la balenele aproape se dublează, iar la balenele dințate cu 1/3 din dimensiunea inițială. Până la trecerea la hrănirea independentă, unii au o creștere accentuată a osului de balenă, în timp ce alții își erup dinții.

Pubertatea durează 3-6 ani, dar creșterea corporală mai lentă continuă mult după aceea. Când scheletul este complet osificat și toate epifizele coloanei vertebrale cresc împreună cu corpurile vertebrale, se instalează maturitatea fizică. Procesul de osificare a coloanei vertebrale începe la ambele capete, în plus, merge mai repede de la capătul cozii decât de la cap și se termină în regiunea toracică. Astfel de modificări secvențiale la nivelul coloanei vertebrale sunt uneori folosite pentru a determina vârsta unui individ.

Balenele trăiesc până la 50 de ani, cele mici - până la 30. La balenele dințate, se numără numărul straturilor de dentină de pe secțiunile transversale și longitudinale ale dinților.

Relația dintre părinți și descendenți

Cu mama

Se știe că delfinii nou-născuți sunt foarte adaptați la viața independentă încă din primele momente (spre deosebire de puii altor mamifere). Bebelușii se nasc capabili să vadă, să audă, să înoate, să schimbe informații solide cu mama lor și să o distingă pe mama lor de alți delfini.

În primele săptămâni, delfinul nu înoată departe de mama sa. La nou-născuți, există forme de comportament speciale, aparent înnăscute, care contribuie la supraviețuirea acestuia în primele zile de viață: înoată în spate și oarecum în partea înotătoarei dorsale a mamei, găsindu-se astfel în locul cel mai protejat. Dacă există o altă femeie adultă în apropiere, ea înoată lângă mamă, astfel încât puiul să fie prins între cele două aripioare dorsale și să fie protejat de ambele părți. Înotând lângă mamă, puiul de delfin nu rămâne niciodată în spatele ei, indiferent cât de repede înoată mama, fără a depune mult efort - acest lucru este facilitat de legile cunoscute din hidrodinamică. Fiecare încercare a copilului în primele săptămâni ale lui viață pentru a se alătura altor delfini adulți, în același timp suprimată de mamă. Dacă delfinul nu se supune, urmează pedeapsa: mama îl apasă cu rostrul pe fundul bazinului și îl ține în această poziție aproximativ jumătate de minut. O astfel de vigilență din partea ei este justificată, deoarece au fost înregistrate cazuri de atacuri ale bărbaților adulți asupra unui delfin nou-născut, în urma cărora au fost găsite urme de mușcături puternice pe corpul său.

Odată pierdut, puiul își caută în mod activ mama. În același timp, el înoată cu viteză mare într-un cerc, lângă suprafața apei, în locul unde a fost cu ea ultima dată, fluierând continuu.

De obicei, o femeie adultă o ajută pe mamă să îngrijească și să protejeze nou-născutul. A. McBride și G. Kritzler (1951) au observat cum alte femele au ajutat-o ​​pe mama cu vârf de sticlă să crească bebelușul născut. Femela care ajută mama reflectă bărbații agresivi. Această preocupare pentru siguranța nou-născutului este manifestată uneori de mai multe femele timp de câteva săptămâni după naștere. În cazul oricărei alarme în piscină, toți delfinii se adună într-un grup, în mijloc sunt pui cu mama lor și o femelă care are grijă de el.

Caracteristicile comparative ale laptelui de tip bottlenose și al laptelui de vacă
Lapte cu botul Lapte de vaca
33% grăsime 3,8% grăsime
~ 7% proteine 3,3% proteine
1,57% zaharuri 4,7% zaharuri
~ 58% apă 87,5% apă
0,43% minerale 0,7% minerale

Materiale conexe

Învață „Delfinul și natura” nașterea delfinilor. Fotografii unice ale nașterii delfinilor. Fotografii unice

Cât de mult nu știm despre frații noștri mai mici. Unele fapte sunt atât de neobișnuite încât oamenii nici măcar nu se gândesc să pună întrebarea: este cu adevărat adevărat?

Se pare că delfinii fac sex în mod activ, uneori de câteva ori pe zi, deloc pentru reproducere. Oamenii de știință au dovedit că delfinii sunt unul dintre puținele animale care se împerechează nu numai pentru procreație, ci și pentru plăcere.

http://blogs.discovermagazine.com/
http://blogs.discovermagazine.com/

Aceste creaturi au un creier foarte bine dezvoltat, deci nu este de mirare că „au avut suficientă inteligență” pentru a-și diversifica viața cu ajutorul sexului.

Delfinul mascul se îngrijește frumos de femelă, există cazuri în care masculii au dat chiar iubitei lor o ramură de alge, la fel cum oamenii dau flori.

https://animalreader.ru/wp-content
https://animalreader.ru/wp-content

De asemenea, sunt capabili să-și exprime afecțiunea sub formă de atingeri și acțiuni blânde. asemănătoare săruturilor. Delfinii au un adevărat preludiu al sexului, care durează aproximativ o jumătate de oră, în timp ce actul sexual în sine durează aproximativ 5 minute.

http://www.dolphiness.net/
http://www.dolphiness.net/

Organul genital al unui delfin într-o stare calmă este ascuns într-un pliu special de pe corp și, când este gata, atinge o dimensiune decentă, de aproximativ 30 de centimetri în lungime și până la 10 centimetri în diametru.

http://wotda.ru/
http://wotda.ru/

Jocurile de dragoste ale delfinilor sunt foarte frumoase, ambii parteneri se bucură de preludiu și de procesul de împerechere în sine.

https://static.scientificamerican.com
https://static.scientificamerican.com
Vă mulțumim pentru sprijin, cum ar fi, abonați-vă la canalul despre lumea faunei sălbatice.
Împerecherea și reproducerea delfinilor

Se crede că delfinii sunt animale foarte sociabile și chiar prietenoase. Putem vedea acest lucru prin natura sa sociabilă, creând dinamica socială complexă cunoaștem, de asemenea, câteva cazuri în care delfinii au dezvoltat relații personale cu oamenii. Deși pot fi prietenoși, nu ar trebui să ne gândim la ei ca la animale frivole. Ei prezintă unele dintre cele mai mari inteligențe din întregul regat animal, iar limitarea caracteristicilor lor le face un serviciu ...

Unul dintre cele mai interesante moduri de a vedea această inteligență în acțiune este atunci când ne uităm la împerecherea delfinilor. Structura și comportamentul efectuat în timpul reproducerii arată cât de complexe sunt aceste mamifere acvatice. Analize HowMeow.ru împerecherea și reproducerea delfinilor astfel încât să puteți vedea de ce este acest lucru.

Caracteristicile delfinilor

Înainte de a explica comportamente specifice asociate cu împerecherea delfinilor , trebuie să oferim informații generale generale. Delfinii sunt cetacee, un tip de mamifer care a fost anterior terestru, dar care a evoluat apoi în apă. Un aspect invariabil al moștenirii sale de mișcare pe uscat este nevoia sa de a respira aer de la suprafață pentru a absorbi oxigenul. Acesta este motivul pentru care îi puteți vedea deseori plutind lângă suprafața apei ...

Există multe tipuri diferite de delfini care prezintă mai multe morfologie ... Acestea variază de la 1,5 m (așa cum se vede de la delfinul Maui) până la balena ucigașă, cea mai mare specie de delfini și deloc o balenă. Toate au un corp stilizat și un bot alungit, dar lungimea variază. Au o deschidere în partea superioară a corpului, un fel de respirație care le permite să respire aerul de la suprafață.

Delfinii pot trăi singuri, dar majoritatea trăiește în grupuri ... Mărimea poate varia în funcție de persoană și specie. Într-un grup, fiecare membru joacă un rol în funcție de vârstă, sex, timpul de joc etc.

Printre prădătorii săi principali se numără rechinii și alți delfini. De exemplu, balenele ucigașe (balenele ucigașe) se hrănesc în mod regulat cu delfini. Cu toate acestea, oamenii sunt una dintre cele mai importante și imediate amenințări la adresa delfinilor. Sunt victime ale poluării, materialelor plastice, pescuitului excesiv și altor amenințări la adresa viitorului lor.

Cum se reproduc delfinii?

Pentru a vedea împerecherea delfinilor, ne vom concentra în principal pe delfinii muncitori ... Este probabil cea mai faimoasă și mai recunoscută dintre toate speciile de delfini, deși acest lucru poate fi contestat de balenele ucigașe. Împerecherea cu botul este un mister pentru majoritatea oamenilor, în parte deoarece are loc sub apă și nu este înregistrată în mod regulat. Cu toate acestea, procesul este foarte similar cu cel al altor mamifere. Femelele au o perioadă de ovulație, după care se împerechează cu un mascul pentru fertilizare. După fertilizare, embrionul începe să se formeze în interiorul uterului, iar travaliul are loc atunci când este complet dezvoltat ...

Delfinii cu vârf de sticlă ajung la pubertate în toate 5-7 ani ... Cu toate acestea, acest lucru depinde de specie, deoarece unele pot dura până la 13 ani. Bărbații devin maturi sexual în fața femeilor. Din moment ce este nevoie de ani pentru a se reproduce, mulți se întreabă cât trăiesc delfinii. Din nou, acest lucru depinde de specie. Unii pot trăi până la 60 de ani, dar delfinii muncitori au în medie 30 - 40 de ani.

Deoarece speranța lor de viață diferă de la specie la specie, este normal ca și timpul în care ajung la maturitate sexuală să difere. Ce este comun tuturor vedere adică, după ce au ajuns la pubertate, delfinii vor deveni foarte activi sexual. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați ...

Cum se împerechează delfinii ??

Acum știm când vor fi matur sexual , putem observa mai atent procesul de împerechere a delfinilor. Înainte de a permite omului să se apropie, există un ritual de împerechere necesar. Acest ritual implică bărbatul care efectuează diverse mișcări de înot în jurul femeii. La prima vedere, s-ar putea să semene cu alte jocuri subacvatice. În timpul procesiunii acestui ritual de împerechere, mai mulți bărbați concurează de obicei pentru aceeași femeie. Se pot ataca chiar unul pe altul pentru a arăta care este cel mai puternic ..

Când femela de delfin acceptă în cele din urmă să se împerecheze, ea se apropie de ea. Organele genitale omului ales. Delfinii femele au vagin, în timp ce masculii au penis și testicule. Femelele și masculii se împletesc cu contactul abdominal și poate începe fertilizarea. În timp ce masculul trebuie să pătrundă profund pentru fertilizare, întregul proces poate dura doar câteva secunde și necesită repetarea actului sexual de mai multe ori.

Când se reproduc delfinii?

De obicei, delfinii se împerechează în cele mai calde anotimpuri (primăvară / vară). Pot migra în zone mai calde pentru reproducere. Nu există timp sau ciclu de căldură pentru delfinii femele. Pot ovula de două până la șapte ori pe an, în funcție de specie. ei poliester sezonier Aceasta înseamnă că sezonul de reproducere are loc între primăvară și toamnă.

Delfinii sunt poligami, iar masculii se pot împerechea cu mai multe femele într-o singură zi. În plus, sunt unul dintre puținele animale non-umane care fac sex din plăcere ...

Ce reproducere au delfinii ???

După cum am văzut, delfinii participă reproducere sexuală ... Aceasta înseamnă că delfinii se reproduc prin comunicare și fertilizare. Sunt animale vivipare, ca aproape toate mamiferele, ceea ce înseamnă că dau naștere unei tinerețe pline de viață.

Împerecherea și reproducerea delfinilor: cum se reproduc delfinii?

Perioada de gestație a delfinilor

De îndată ce are loc fertilizarea, delfinii încep să se dezvolte în interiorul lor pântec ... Acolo sunt înconjurați de placentă și conectați de cordonul ombilical. Perioada de gestație a delfinului este de aproximativ 12 luni, din nou, cu unele variații în funcție de specie.

La fel ca majoritatea mamiferelor de sex feminin, femela de delfin va tinde să mănânce mai multe alimente în timpul sarcinii. Acest lucru este atât pentru a se asigura că fătul se dezvoltă corect, cât și pentru a putea continua să se hrănească după ce a născut. La unele specii, cum ar fi delfinul cu botul, s-a observat că femeile însărcinate înoată în ape mai calde pentru a naște. O alta climat temperat acest lucru va ajuta la creșterea șanselor de supraviețuire pentru tinerețea voastră.

Reproducerea delfinilor în natură este dificil de controlat. Deși știm puțin despre unele specii, cum ar fi delfinul cu botul, este încă în mare parte necunoscut dacă delfinii se împerechează în același mod pentru fiecare specie.

Cum se nasc delfinii?

Pentru a afla mai multe despre creșterea delfinilor, trebuie să analizăm modul în care se nasc animalele. Spre deosebire de oameni, delfinii nu părăsesc uterul capului. În schimb, ele apar la capătul cozii, urmate de restul corpului. Odată ce copilul a părăsit pântecul, cordon ombilical se rupe și bebelușul iese la suprafață (de obicei cu ajutorul mamei) pentru a respira pentru prima dată. Acest proces durează de obicei 40 până la 60 de minute, deși poate dura până la trei ore.

Deoarece femela pierde mult sânge în timpul nașterii, mulți prădători pot profita de acest moment pentru a-i vâna pe ea și pe puii ei. Cu toate acestea, delfinii sunt unul dintre puținele animale neumane care sunt nașteri artificiale. Când delfinul naște, alți membri ai haitei sunt așezați în jurul lui pentru a se proteja. În acest proces, una sau mai multe femei pot veni să se asigure că totul merge bine.

Câți copii pot avea delfinii ???

În funcție de specie, delfinul va naște un copil. La fiecare 2-3 ani ... Este foarte rar ca un delfin să nască mai mult de un vițel odată.

Cât de mari sunt puii de delfini la naștere?

În funcție de specie, la naștere, delfinul poate cântări până la 40 kg și poate măsura între 1 și 1,5 metri ... După naștere, delfinul trece prin mai multe etape de dezvoltare, dintre care multe au devenit o fascinație pentru oameni. Mai mult decât împerecherea delfinilor, puteți găsi mai multe informații despre aceste diferite cicluri de viață mai jos ...

Nașterea unui delfin: video

Din păcate, există puține imagini cu delfinii născuți în natură. Cu toate acestea, în următorul videoclip puteți vedea nașterea unui delfin într-una din incintele de căutare a delfinilor:

Cât timp rămân delfinii cu mama lor?

Când delfinii se nasc, ei se hrănesc cu lapte matern. Acest lucru se datorează faptului că mamele lor au glande mamare. Delfinii lactează de obicei între 12 și 24 de luni ... Din nou, durata alăptării variază în funcție de specie. În plus, în natură, cercetătorii încă analizează detaliile alăptării delfinilor, ceea ce face dificilă crearea unei medii comune pentru toate speciile de delfini.

În general, puii delfin vor rămâne la mama lor câțiva ani după încheierea perioadei de alăptare. În medie, se pare că este vorba de la 3 la 6 ani în acest timp, descendenții vor învăța tot ce pot despre relațiile sociale, metodele de vânătoare, găsirea hranei și tot ceea ce ar putea avea nevoie pentru a deveni un delfin adult. De obicei, o delfină mamă se îndepărtează de copiii ei în anumite momente, lăsându-i în grija altor delfini din grup. Treptat, descendenții sunt încurajați să fie mai independenți.

Din nou, vrem să subliniem că studiile de delfini sunt limitate în natură. Majoritatea studiilor cu delfini au fost efectuate în captivitate, nu știm în ce măsură le afectează comportamentul lor. Aceasta înseamnă că poate fi dificil să înțelegem pe deplin relațiile lor sociale reale. Printre Diferite tipuri de delfini Din cele existente, Aparalin a fost cel mai studiat în natură. Cu toate acestea, trebuie încă să se deschidă în ceea ce privește împerecherea și reproducerea delfinilor ..

Ce mănâncă delfinii?

Hrănirea delfinilor depinde de vârstă .. Delfinii nou-născuți A luptat laptele matern. Ca și alte mamifere, delfinul va învăța copiii din laptele matern la alimente grele ..

După țesut, delfinii vor sta pe o dietă adultă. Deși acest timp mult timp a rămas un mister, astăzi știm că apalinele au o dietă zilnică de până la 5 kg de pește, calmar, caracatițe, moluște și alte mici animale marine. Ei nu mestecă, ei folosesc, dar înghiți-le în ansamblu De îndată ce se încadrează în fălcile lor puternice. Pentru a facilita acest proces, ei folosesc mușchii în partea din spate a limbii și a gâtului. Ei îi ajută să arunce apa sau peștii direcți la stomac ...

Printre numeroasele fapte interesante despre delfini, unul dintre ei este asociat cu mecanismul pe care îl folosesc pentru a-și prinde prada. În special, utilizează ecolocația. Aceasta este o abilitate care funcționează ca un radar. Ei golize sunete, iar reflexia acestor sunete îi ajută să găsească pește, alte delfini, prădători și multe altele în mediul lor. Ei pot observa locația barajului de la distanțe mari. Atunci când acestea atac O fac ca un grup. Câțiva indivizi formează un cerc sau semicerc în jurul canacului de pește și apoi își fac atacurile la rândul lor, permițând fiecărui membru să mănânce.

Împerecherea și reproducerea delfinilor: ce mănâncă delfinii?

Fapte fascinante despre delfini

Delfinii sunt animale fermecătoare care ne provoacă o mare curiozitate. În consecință, aici sunt câteva fapte interesante pentru a regreta chiar mai mult acest interes ...

Cum se mișcă delfinii?

Delfinii trăiesc în apă proaspătă și în mare, dar preferă apa superficială mai aproape de coastă ca un întreg. Acest lucru este valabil mai ales în oceane, unde preferă climatele tropicale și temperate. Nu-i plac apa rece.

Pentru a scăpa de aceste apă rece, a fost cu mult timp în urmă Migrare , Dezvoltarea vitezei de până la 54 km / h Cercetătorii cred că preferă nu numai temperaturi calde, ci și o abundență mai mare a barajelor în regiunile în care sunt trimise.

Cum dormi delfinii?

Deoarece ar fi dificil pentru noi să dormim în apă fără Lilima, mai ales când el este în puterea fluxurilor. Delfinii pot face acest lucru fără ajutorul unui dispozitiv plutitor cu ajutorul metodei originale. Ei pot opri jumătate din creierul lor să doarmă, în timp ce o altă jumătate rămâne activă și suportă Corpul aflat Loviți coada de la o parte la alta.

O lovitură la coadă ține capul delfinului și respirația lui sub apă. Acest lucru permite aerului să meargă la probleme și să mențină durata de viață a delfinului. Un alt fapt curios: există cazuri în care delfinii se sinucid, întorcându-se în apă și nu se întorc niciodată la suprafață ...

Alte curiozități despre delfini

Deoarece aceste animale marine sunt foarte interesante, aici sunt câteva fapte scurte pe care le puteți bucura:

  • Ei nu au nici un fel de miros.
  • Ei trebuie să meargă la suprafață La fiecare 10 minute Pentru a respira aerul proaspăt.
  • Au o percepție auditivă foarte dezvoltată, pot asculta la mare distanță și chiar distinge sunetele anumitor materiale ...
  • Aceștia cooperează între ei, trăiesc în grupuri și oferă sprijin atunci când unul dintre membri este rănit ..
  • Ei comunică prin ecolocație, dans și sărituri ..

Pentru și mai multe informații, consultați această listă cu zece curiozități ale delfinilor.

Cum se reproduc delfinii? Ce comportament sexual este caracteristic acestor animale marine? Ce fel de relație se dezvoltă între adulți și descendenți născuți? Despre toate acestea vom vorbi în articolul nostru.

Comportamentul delfinilor în pregătirea concepției

delfinii în mare

Cum se reproduc delfinii? Când începe perioada de împerechere, aceste animale prezintă un comportament caracteristic, asemănător unui ritual corespunzător, care include următoarele acțiuni:

  • Comunicare audio activă.
  • Urmărirea femeii.
  • Luând tot felul de ipostaze, urmate de frecare cu corpuri.
  • Ciugulit jucăuș.
  • Coitiune.

Studiile arată că, înainte de concepție, bărbatul poate prezenta curte femeii timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, el poate manifesta interes pentru mai multe femele în același timp, ceea ce crește șansele de fertilizare cu succes.

După ce a câștigat favoarea, delfinul recurge la copulare, care se repetă de mai multe ori în decurs de aproximativ 20 de minute. La actul sexual, bărbatul se întoarce spre mama însărcinată lateral și se apasă de corpul ei cu partea abdominală. De obicei, toate acestea se întâmplă în momentul în care delfinii din mare se află într-un plan orizontal și înoată încet alături.

Organe reproductive ale delfinilor

Bărbații au o gaură separată pe corp pentru defecare, precum și o pungă din care este îndepărtat penisul. Acestea sunt situate în aceeași cută a pielii, dar sunt separate de un istm.

Femelele au un singur anus. În partea sa interioară sunt organele de concepție, glandele mamare și uretra. Vaginul are aproximativ 15-20 cm lungime Uterul bicornu conține un col uterin. O astfel de structură a organelor genitale oferă posibilitatea copulării rapide.

Caracteristici ale reproducerii descendenților

limba de delfin

Perioada de gestație pentru delfini este de aproximativ 10-11 luni. Femelele nasc la fiecare câțiva ani. De obicei, se naște un bebeluș cu dimensiunile de 50-60 cm. Cu toate acestea, au fost înregistrate cazuri când dimensiunea bebelușilor era egală cu o treime din corpul mamei, care este de aproximativ un metru.

Înainte de reproducerea descendenților, femela începe să se miște activ, arcuindu-și coada și spatele. Observând acest comportament, restul membrilor adulți ai grupului vin în ajutor. Alte persoane formează un fel de inel în jurul femelei gata de naștere, oferindu-i protecție.

Puiul delfin are nevoie de oxigen după naștere. Pentru ca plămânii bebelușului să se deschidă, adulții îl împing la suprafață. Datorită prezenței unui corp semnificativ de grăsime în organism, în primele zile bebelușul prezintă o activitate redusă, mișcându-se doar într-un plan orizontal și mișcându-și ușor aripioarele.

Limbajul special al delfinului îi permite mamei să comunice cu puiul ei. La sfârșitul travaliului, femela scoate sunete intense de fluierat. Astfel, bebelușul începe să acorde atenție unui singur individ din turmă, ceea ce nu-i permite să-și confunde mama cu alți delfini.

În primele luni de viață, puiul este foarte activ. Limbajul delfinilor îi oferă ocazia să atragă atenția mamei sale asupra lui atunci când îi este foame sau în momente de pericol. Bebelușul scoate sunete stridente și stridente.

Formarea unui adult

perioada de gestație a delfinilor

Perioada de pubertate pentru un delfin mic este de peste 5 ani. În acest timp, există o creștere lentă a corpului. Scheletul se osifică treptat. De îndată ce vertebrele individului tânăr cresc în sfârșit împreună, se instalează maturitatea fizică deplină.

Cum se reproduc delfinii? Perioada de activitate sexuală la femei este de aproximativ 15 ani. În același timp, femelele individuale dau naștere în această perioadă de timp un număr diferit de bebeluși. Un delfin poate reproduce aproximativ 10 pui, iar celălalt doar câțiva. Această stare de fapt se datorează prezenței unor roluri sociale pronunțate în grup. Durata de viață a unui delfin în mare nu depășește 30 de ani.

Îngrijirea descendenților

cum se reproduc delfinii

Așa că ne-am dat seama cum se reproduc delfinii. Ce se întâmplă după nașterea unui copil? În primul an de viață, tânărul încearcă să rămână aproape de mamă tot timpul. Puiul înoată în jurul femelei, îndepărtându-se de ea la doar câțiva metri. Dacă bebelușul este îndepărtat la o distanță considerabilă, aceasta este urmată de pedeapsa de la mamă.

În timp, puiul necesită din ce în ce mai puțin lapte. După aproximativ un an și jumătate, el trece complet la absorbția peștilor, obținând hrană fără ajutor din exterior. Bebelușul capătă astfel de abilități ca urmare a comunicării de grup și a urmării comportamentului adulților.

Când vine vorba de îngrijirea masculilor, delfinii nu au tați atenți la nevoile tinerilor. Toți bebelușii sunt educați de reprezentante feminine. Mai mult, nu numai mamele, ci și „bunicile” și „mătușile” îi acordă atenție puiului. La rândul lor, masculii formează un grup masculin separat. Interesul lor față de femele este reînnoit abia la începutul următorului sezon de împerechere.

Fapte interesante

pui de delfin

Cercetările efectuate de renumitul biolog marin Richard Connor arată că delfinii se împerechează adesea din plăcere. Aceste animale se pot angaja în relații homosexuale și, uneori, pot arăta atracție pentru alte creaturi care înoată în apropiere, de exemplu, pentru oameni.

De ce creșterea activității sexuale nu duce la distribuția masivă a delfinilor în mări și oceane? Faptul este că femelele sunt toate incapabile să poarte mai mult de un pui de câțiva ani, chiar dacă se împerechează atunci când le place.

Viața sexuală a delfinilor femele este mai fericită decât cea a femeilor. În medie, desigur.

Viața sexuală a delfinilor femele este mai fericită decât cea a femeilor. În medie, desigur.

Oamenii de știință care au un contact strâns cu delfinii asigură că acești așa-ziși intelectuali ai mării sunt mult mai anxioși sexual decât noi. Delfinii masculi „acoperă” toate femelele la rând, la care, după cum se spune, pot ajunge. Ei „acoperă” de dragul procesului și nu cu scopul de a continua cursa. În timpul pauzelor, ei se angajează în masturbare, masturbându-se cu ajutorul obiectelor găsite în partea de jos și alte „mijloace improvizate”, intră în relații homosexuale, violează rude vacante - atât bărbați, cât și femei. Pe scurt, ei se comportă necondiționat în căutarea plăcerii sexuale.

Și cum rămâne cu delfinii? Mai ales cei care se dăruiesc „pentru dragoste”? Le place sexul? Patricia Brennan și Dara Orbach, biologi la Mt. Holyoke College din South Hadley, Massachusetts, cred că au găsit răspunsuri la aceste întrebări. Ceea ce a fost raportat la întâlnirea de biologie experimentală din 2019, din Orlando, Florida. Pe scurt, rezultatele obținute de cercetători sunt prezentate de portalurile Inside Science și Slate.fr.

Folosind o tehnică de imagistică cu raze X 3-D, Patricia și Dara au examinat trăsăturile anatomice ale organelor genitale ale delfinilor muncitori sau ale delfinilor muncitori (Tursiops truncatus), așa cum li se mai spune, după ce au disecat un total de 12 persoane găsite moarte pe Coasta SUA.

Femei biologi au găsit clitorizi la toate femeile care nu erau în esență diferite de ale lor. În frumoasa jumătate a delfinului, erau asemănătoare femelei atât ca formă, cât și ca structură. Compus din țesut erectil, au fost acoperite cu o rețea de vase de sânge. Adică, s-au umflat în procesul de excitare sexuală, pe care, probabil, delfinii le-au experimentat. De ce altfel ar avea nevoie de astfel de modele complicate?

Cu toate acestea, au existat unele diferențe. Clitorisul delfinilor femele este mai mare decât delfinul feminin mediu. Și par mai dezvoltate. Cel mai important, clitorisul uman este situat la o anumită distanță de vagin. Și delfinul este situat chiar la intrarea sa. Drept urmare, atunci când copulează cu masculul, femela simte întotdeauna mișcările penisului său direct cu clitorisul. Că în lumea oamenilor este foarte rar.

Sexul pentru delfini este o modalitate de a te distra, sarcina este un efect secundar.

Sexul pentru delfini este o modalitate de a te distra, sarcina este un efect secundar.

Stimularea directă a celor mai sensibile structuri erogene, cred femeile biologi, este pur și simplu obligată să aducă delfinii la orgasm. Mult mai des decât femeile. Sau chiar întotdeauna.

Delfinii trăiesc pe Pământ de aproape 13 milioane de ani. Același număr face sex, bucurându-se. Natura le-a oferit o astfel de opțiune - în mod clar cu scopul de a stimula comunicarea intimă. Am verificat-o cu timpul și apoi, când au apărut oameni, am „instalat” opțiunea pentru ei. Cu modificări minore. Dar de ce și-a îndepărtat clitorisul chiar de la intrarea aceea - în „grota plăcerii”, așa cum o numesc chinezii? Probabil că avea ceva sens. Dar nu a fost încă găsit.

MOMENTAN

De ce s-a agățat caracatița de „bărbăția” delfinului?

Delfinii din Marea Ionică (Ionian Dolphin Project) - acesta este numele proiectului, care este implicat în prezent în oamenii de știință de la Institutul de cercetare Tethys. Ei veghează asupra unei turme de delfini cu botul care trăiesc pe insula greacă Kalamos. Fac fotografii prin surprinderea momentelor. Într-o zi, fotograful Joan Gonzalvo, care lucra cu oamenii de știință, și-a pregătit camera. Și a avut noroc: a făcut cele mai rare fotografii. Astfel, potrivit colegilor și oamenilor de știință, nimeni altcineva din lume nu are.

După cum a spus Gonzalvo revistei revistei New Scientist, el a văzut un delfin sărind din apă. Atenția fotografului a fost atrasă de ceva care se lipea de fundul cetaceului. Și fără să ezite mult timp, a făcut mai multe poze. A capturat un delfin în zbor. Și abia atunci am văzut că o caracatiță se agățase de asta. Dar în niciun caz pentru stomac, așa cum s-ar putea părea. Caracatița a apucat toate tentaculele sale pentru delfinul mascul, care la aceste mamifere, după cum știți, ating dimensiuni impresionante.

Există mai multe ipoteze. Potrivit unuia dintre ei, caracatița a scăpat. Poate că delfinul a vrut să-l mănânce. Acest lucru se întâmplă adesea. Iar molușca, ascunzându-se de gura ei dințată, a găsit cel mai sigur loc - cel la care delfinul nu a putut ajunge. Acest lucru mărturisește inteligența înaltă a persoanei care prinde.

Dar este posibil ca el să-și înlocuiască în mod deliberat bărbăția cu caracatița. Cu o intenție obscenă de masturbare. Folosit ca jucărie sexuală.

După ce și-a făcut plăcere, delfinul l-a scuturat de pe „partener”. Fotograful și-a văzut în cele din urmă penisul liber.

Delfin cu jucărie sexuală la final;

Delfin cu jucărie sexuală la final;

Ceea ce pur și simplu nu vin.

REFERINȚĂ „KOMSOMOLKA”

Totul nu este ca oamenii

Într-o stare calmă, penisul delfinului este ascuns în așa-numitul pli genital. În interiorul corpului, formează o buclă care este susținută de mușchii care retrag penisul. Cu excitare sexuală, împinge afară.

Delfinii rau molestează femei. Și se entuziasmează în același timp. De parcă ar ști că femeile nu sunt foarte diferite de femelele lor.

Delfinii rau molestează femei. Și se entuziasmează în același timp. De parcă ar ști că femeile nu sunt foarte diferite de femelele lor.

Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

08/10/2020 Animale de știință pisică
Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Probabil că nu există oameni care să nu fie încântați să vadă animale fabuloase, care în traducere din greacă poartă numele de „sursă de viață”. Aceste animale marine delfinii sunt cele mai misterioase și mai apropiate creaturi de om. În spatele lor există secrete uimitoare. Unele sunt deja bine cunoscute, în timp ce restul oamenilor de știință încearcă să-și dea seama.

Delfinii zâmbitori

Dacă vedeți zâmbetul unui delfin măcar o dată, puteți ghici imediat că această minunată creatură vie este singura de acest fel, prietenoasă cu oamenii, o creație dulce a lui Dumnezeu.

Atitudinea oamenilor față de delfini este complet diferită față de alte animale. Arăți și vezi cât de drăguți și prietenoși sunt. Fără teamă, pot înota până la o persoană, se pot juca cu el. Se întâmplă să nu acorde nici o atenție, deplasându-se mai departe în mare. Deci, au propriile lor probleme acolo.

Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Probabil este zâmbetul delfinului. Fața (nu o poți numi bot) este concepută în așa fel încât să zâmbească mereu vesel. Iar acest zâmbet de lângă ochi uriași este unul dintre puținele care evocă în schimb un zâmbet involuntar. Puțini oameni sunt capabili să zâmbească așa.

Cum se împerechează delfinii

Sexul în viața delfinilor este la fel de necesar ca și la om. De asemenea, le place să facă dragoste, atrag cu blândețe și foarte emoție sexul opus. Jocurile de dragoste sub formă de atingere delicată a organelor genitale durează mult. Delfinii nu se retrag, dar fac sex atunci când grupul se odihnește undeva în coloana de apă.

Femela este mândră, chiar dacă este în căldură, nu îl lasă imediat pe bărbat să plece. El trebuie să aibă grijă de ea: să o mângâie cu aripioarele frontale, să împingă zonele genitale ale femelei cu rostrul, să facă totul pentru a o excita. Apoi încep înoturile rapide, timp în care cel ales încearcă să-și arate toată puterea, puterea și viteza. Delfinul, cucerit de astfel de izbucniri de dragoste, capătă o poziție de substituție și, în cele din urmă, au loc relații sexuale, care durează doar câteva secunde, și se repetă de până la patru ori la rând, cu un interval de 5-6 minute.

Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Apoi, interesul lor unul față de celălalt dispare și, după două ore, jocurile de dragoste se reiau cu o vigoare reînnoită. Un fapt uimitor din viața celor mai interesante animale de pe planeta noastră este modul în care delfinii se împerechează. Ei, la fel ca oamenii, un astfel de proces are loc nu numai pentru a continua cursa, ci și pentru dragul plăcerii.

Cum se reproduc delfinii

Fiecare naștere a unui copil este o mare bucurie! Nașterea unui pui de delfin nu face excepție. Unicitatea modului în care delfinii se reproduc generează interes și încântare în rândul oamenilor.

Delfinii, la fel ca unii cetacei, nasc în principal la fiecare doi ani. Există cazuri de împerechere înainte de sfârșitul hrănirii descendenților anteriori. Purtarea unui vițel durează 10-16 luni, în funcție de diferitele specii.

De obicei se va naște un bebeluș delfin de dimensiuni foarte mari sau medii. Când vorbim despre cum se reproduc delfinii, procesul nașterii în sine nu trebuie trecut cu vederea.

Înainte de a naște, femela căscă puternic, se mișcă mult, arcuindu-și spatele și răsucind coada. Totul se întâmplă în turmă. Alți delfini vin rapid în ajutorul unei femei aflate în travaliu, după ce au observat acest comportament, formează un inel strâns și protejează, dacă este necesar.

Delfinii sunt animale vivipare

Delfinii se nasc sub apă. De îndată ce apare nou-născutul, acesta este împins imediat la suprafață. Aici efectuează primul act de respirație din viața sa.

Fătul iese mai întâi din coada uterului mamei, în timp ce cordonul ombilical se rupe chiar în pântece.

Pentru a avea o idee clară despre cum se reproduc delfinii, nu putem să nu menționăm primii „pași” ai delfinilor mici.

Primele zile de viață ale puiilor

Vițelul nou-născut acumulează cantitatea necesară de grăsime subcutanată în timp ce se află încă în uter. Imediat după naștere, un animal mic încearcă să înoate singur. Desigur, acest lucru se dovedește a fi foarte rău. Din exterior, putem spune că este în gravitație zero și nu face ceea ce vrea. Mama vine imediat în ajutor.

Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Delfinii sunt mamifere, femela își hrănește bebelușul cu lapte, ca un copil mic. Totul este ca oamenii. Pe măsură ce delfinul crește, consumă din ce în ce mai puțin lapte, iar după un an nu are deloc nevoie de el. În această perioadă, începe să mănânce pește singur și îl prinde singur. Mama încearcă să-și transmită toate abilitățile pe care le știe despre obținerea mâncării și comunicarea în turmă. Exercițiile se desfășoară sub forma unui joc, în mod natural, destul de ușor și rapid.

Primele zile de la nașterea alăptării nu înoată departe de mamă, sunt una lângă alta. Astfel, economisesc puțin efort în acel moment. Pe măsură ce crește, acest obicei devine mai slab și dispare cu totul. Puiul crește într-un ritm rapid. Dimensiunea sa se dublează în perioada de lactație.

Părinți și descendenți

Delfinii femele sunt foarte îngrijitori, la fel ca toate mamele, își petrec tot timpul îngrijind copiii, protejându-i.

La început, delfinii nu înoată departe de mama lor, înoată lângă ea, nu rămân niciodată în urmă, oricât de repede înoată mama. Sunt pedepsiți pentru neascultare, o astfel de vigilență îi protejează pe copii de atacurile lor din exterior.

Când un delfin mic înoată într-un cerc cu viteză mare chiar la suprafața apei, înseamnă că este pierdut.

Cum se reproduc delfinii? Primele zile de viață ale tinerelor frumuseți marine

Și alte femele au grijă de nou-născut, protejându-l de bărbații agresivi. Dacă apare anxietatea, întregul grup de delfini se adună într-un cerc, iar în mijloc ascund micul moștenitor și mama sa.

Delfinii sunt creaturi mari, prietenoase, cu o dispoziție veselă și un intelect destul de dezvoltat. Este imposibil să nu-i iubești!

O sursă: fb.ru

Добавить комментарий